Ciastka biszkoptowe

Ciastka biszkoptowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    25 dag
  • cukier

    18 dag
  • jajka

    8 sztuk
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z solą na sztywną pianę, dodać połowę cukru. Żółtka utrzeć z resztą cukru na puszystą, jasną masę. Masę żółtkową połączyć z białkami, dodać przesianą mąkę pszenną, całość delikatnie wymieszać. Na blachę wyłożoną pergaminem wyciskać ciasteczka i piec je na złoty kolor w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

13.09.2012 20:47
pycha :)

kielcok1

12.12.2011 16:23
mniam

rakow2

06.05.2011 14:42
lekki deser

pioge7

08.03.2011 16:45
świetnie

Krzysztof42

01.10.2010 20:27
ciastka biszkoptowe smaczne są i zdrowe

linka1312

30.09.2010 19:29
fajne i proste

Iwusia

10.09.2010 10:12
Pyszne biszkopciki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat