Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOKTAJL ZEBRA NA BAZIE AJRANU

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Warstwa ciemna

jagody 1/2 szklanki
borówka amerykańska 1/2 szklanki
jeżyny 1/2 szklanki
miód lipowy 2 łyżki

Warstwa jasna - ajran

jogurt bałkański 300 ml
woda mineralna 100 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Dekoracja

listki mięty 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: KOKTAJL ZEBRA NA BAZIE AJRANU

Najpierw przygotować ajran w tym celu wlać jogurt oraz wodę do dzbanka dodać sól i wszystko energicznie wymieszać a następnie odstawić do lodówki.Gdy ajran się chłodzi zmiksować mieszankę owoców wraz z miodem za pomocą blendera i i również odstawić do schłodzenia.Schłodzony ajran i owoce przelać warstwami do szklanek tak aby utworzyć wzór zebry i udekorować listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 30.08.2017 19:30
porywam jeden :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak