Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź podhalański

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 sztuki
bryndza 10 dkg
śmietanka 12-procentowa 5 łyżek
czosnek 1 ząbek
posiekany szczypiorek 1 garść
sól, pieprz do smaku
groszek konserwowy 1-2 łyżki
papryka marynowana 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź podhalański

Filety pokroić na niewielkie kawałki i ułożyć w salaterce. Paprykę pokroić w kawałeczki. Czosnek zmiażdżyć lub drobno posiekać. Bryndze zmiksować albo dobrze utrzeć ze śmietanką, czosnkiem i posiekaną zieleniną. Dodać paprykę i odsączony groszek lub kukurydzę, dobrze wymieszać i doprawić do smaku. Zalać śledzie, przykryć plastrem folii spożywczej i wstawić do lodówki na 2 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.08.2010 10:28
ja też bardzo lubię śledziki :)
Małgorzata113 29.08.2010 18:37
to przepis dla mnie, uwielbiam śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak