Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz Z Soczewicą Duszoną Z Aromatycznymi Warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 duże filety z sandacza
10 dag oczyszczonych lisci szpinaku
marchew pokrojona w kostkę
12/ selera w kostkę
1/2 cebuli w kostkę
pomidory bez skóry 2 sztuki
1/2 szklanki śmietany kremówki
8 łyżek oliwy
ząbek czosnku
sok z cytryny
sól
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz Z Soczewicą Duszoną Z Aromatycznymi Warzywami

Przyrządzenie!:

1.Filety z sandacza opłucz,pokrój na porcje.Skrop sokiem z cytryny,oprósz solą i pieprzem

2.Na patelni rozgrzej połowę oliwy,włóż marchewkę ,cebule,seler oraz czosnek.Smaż mieszając na wolnym ogniu 2 min.Następnie wsyp opłukaną i osączoną na sicie soczewicę,wlej bulion warzywny i duś pod przykryciem35 min,aż soczewica zmięknie.Wlej śmietanę dodaj pokrojony szpinak,pomidor,dopraw solą oraz pieprzem.duś jeszcze 5 minut na wolnym ogniu.

3.Filety osącz na kuchennym ręczniku.Usmaż na rumiano na pozostałej oliwie.Podawaj z duszoną soczewicą z warzywami.


Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak