Sandacz Z Soczewicą Duszoną Z Aromatycznymi Warzywami

Sandacz Z Soczewicą Duszoną Z Aromatycznymi Warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 duże filety z sandacza

  • 10 dag oczyszczonych lisci szpinaku

  • marchew pokrojona w kostkę

  • 12/ selera w kostkę

  • 1/2 cebuli w kostkę

  • pomidory bez skóry

    2 sztuki
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki

  • 8 łyżek oliwy

  • ząbek czosnku

  • sok z cytryny

  • sól

  • bulion warzywny

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyrządzenie!:

1.Filety z sandacza opłucz,pokrój na porcje.Skrop sokiem z cytryny,oprósz solą i pieprzem

2.Na patelni rozgrzej połowę oliwy,włóż marchewkę ,cebule,seler oraz czosnek.Smaż mieszając na wolnym ogniu 2 min.Następnie wsyp opłukaną i osączoną na sicie soczewicę,wlej bulion warzywny i duś pod przykryciem35 min,aż soczewica zmięknie.Wlej śmietanę dodaj pokrojony szpinak,pomidor,dopraw solą oraz pieprzem.duś jeszcze 5 minut na wolnym ogniu.

3.Filety osącz na kuchennym ręczniku.Usmaż na rumiano na pozostałej oliwie.Podawaj z duszoną soczewicą z warzywami.


Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat