Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z dynią Hokkaido

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 500 gram
dynia Hokkaido 500 gram
cukier 1 szklanka
margaryna Kasia 100 gram
jajko 4 sztuki
budyń bananowy 1 opakowanie
kasza manna 2 łyżki
skórka z cytryny 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
herbatniki 1 opakowanie
jeżyny, maliny kilka sztuk
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z dynią Hokkaido

Ser mielimy, dynię wydrążamy, kroimy i pieczemy na blaszce w temp. 180°C do miękkości, studzimy i miksujemy blenderem. Margarynę ucieramy z cukrami, dodajemy po jednym jajku, po łyżce dyni i sera, na koniec budyń, skórkę otartą z cytryny i kaszę mannę. W blaszce układamy papier do pieczenia i kruszymy herbatniki. Wlewamy masę serowo-dyniową. Pieczemy 40 minut w temp. 170°C-180°C. Wystudzone ciasto dekorujemy owocami i galaretką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 29.08.2017 14:33
na pewno bardzo smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak