Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z oliwkami i sosem kaparowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

sałata rzymska baby 2 szt.
papryka zielona duża
ogórek sałatkowy śrdni
cebula biała duża
pomidory malinowe 2-3 duże
oliwki zielone 100 g
marchewka grubo utarta

~ SOS kaparowy

majonez tradycyjny 1/2 szkl.
jogurt grecki 1/2 szkl.
kapary pełna łyżka
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z oliwkami i sosem kaparowym

Połowę jogurtu zmiksować pulsacyjnie z osączonymi z solanki kaparami. Majonez połączyć z rsztą jogurtu i zmiksowanymi kaparami. Sos doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wstawić do lodówki.

Warzywa umyć i dowolnie pokroić. Oliwki odsączyć z zalewy.
Składniki ułożyć na talerzach i każdą porcję przybrać dużą łyżką sosu kaparowego. Obok można ułożyć porcję gestego jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 28.08.2017 18:34
Smaczna suróweczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak