Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z makaronu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 300 gram
wędlina 300 gram (drobiowa)
pieczarki 300 gram
kukurydza w puszce 1 sztuka
ser żółty 200 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia
ketchup do polania

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z makaronu

Cebulę drobno kroimy i podsmażamy, dodajemy czosnek i pieczarki pokrojone w plasterki, smażymy i na sam koniec dodajemy wędlinę drobiową pokrojoną w kostkę.

Makaron świderki gotujemy al dente, odcedzamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą , czosnkiem i wędliną, odcedzoną kukurydzę i żółty ser starty na grubej tarce, wszystko razem mieszamy.

Pieczemy w temp.180 stopni około pół godziny. Makaron wykładamy na talerz i polewamy ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 29.08.2017 13:29
pyszna zapiekanka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak