Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot brzoskwiniowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 1 kg
woda 6 szklanek
cukier do smaku
skórka otarta z pomarańczy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot brzoskwiniowy

W garnku należy zagotować wodę dodając do niej skórkę otartą z pomarańczy oraz cukier do smaku. Brzoskwinie umyć, wyjąć z nich pestki, pokroić w ósemki. Do gotującej się wody wkładamy brzoskwinie. Kompot gotujemy przez 4- 5 minut, następnie garnek przykrywamy pokrywką, odstawiamy na kilka minut. Tak przygotowany kompot podajemy na zimno lub gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 20.07.2013 09:32
bardzo smaczny
IKrakowianka 03.05.2013 19:40
świetnie smakuje
Katarzyna/kate1980 03.06.2012 21:50
ciekawy
IlonaAlbertos 04.10.2010 16:30
Zdjęcie niestety nie odpowiadają mojemu przepisowi...
Iwusia 30.08.2010 18:42
pychotka :) , wiesz co dobre :P
Margo1 29.08.2010 21:17
powiem ,że z brzoskwini robiłam dawno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak