Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 0,5 kg
marchew 0.5 kg
fasolka szparagowa 0,5 kg
kapusta biała 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
Majeranek suszony Prymat
sól do smaku
pieprz
czosnek 5 ząbków
liście kapusty
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
kiełbasa szwajcarska konspol 1 kg
skrzydełka kurczaka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołek

Skrzydełka przyprawić solą i pieprzem oraz papryką słodką i zostawić na pół godz żeby ''przeszły'' przyprawami.
Wysmarować smalcem kociołek iwyłożyć kociołek liśćmi kapusty.Ziemniaki pokroić w plasterki. Pieczarki przekroić na cztery części,cebulę w krążki,kapustę poszatkować, kiełbasę szwajcarską KONSPOL kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać razem z solą,pieprzem,przyprawą do ziemniaków i majerankiem według uznania.Połowę składników wrzucić do kociołka, włożyć skrzydełka i przykryć drugą warstwą składników.Na rozpalone ognisko postawić kociołek i prażyć wszystko 60 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 30.08.2017 19:38
Uwielbiam kociołki!
bietka 30.08.2017 11:56
bardzo smaczny kociołek i do tego bardzo sycący : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak