kotlety mielone

kotlety mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    500
  • ceula

    2
  • czosnek

    3
  • jajko

    1
  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę posiekać na drobno i zeszklić na maśle. Dodać do zmielonego mięsa, wgnieść ząbek czosnku.Dodać jajko, przyprawy, bułkę tartą i wszystko dokładnie wymieszać. wyrobione mięso trzeba podzielić na kulki wielkosci mandarynki, deliktanie rozgnieść na płasko i następnie obtoczyć delikatnie w bułce tartej
Na patelni należy rozgrzać tłuszcz, a następnie delikatnie kłaść uformowane kotlety mielone. kilka minut do zezłocenia z każdej strony. podawać najleiej z gotowanymi ziemniaki lub puree oraz ogókiem kisoznym, marchewką z groszkiem lub buraczkami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiktor188

29.03.2011 20:54
najlepsze

Emilia22

03.03.2011 16:09
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat