Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada bananowo - jabłkowa Zewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka pszenna 4 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 3/4 szk
banan 3 szt
sok z cytryny 1/3 szt( sok z 1/2 cytryny )
jabłka 3 szt duże
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada bananowo - jabłkowa Zewy

Blaszkę o wymiarach 40 x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a piekarnik nastawić na 180 stopni.
Obrane jabłka i banany pokroić, dodać do nich sok z cytryny i przemieszać.
Potem rozłożyć na dnie blaszki.
Białka ubić z cukrem a potem dodawać po jednym żółtku.
Następnie porcjami dodawać mąki zmieszane i przesiane z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać.
Ciasto rozsmarować na jabłkach i bananach i wstawić blaszkę do piekarnika.
Piec około 30 - 35 minut.
Następnie ostrożnie wyjąć blachę z piekarnika, położyć na nią większą lub inne płaskie naczynie i odrócić.
Zwinąć roladę a następnie zawinąć ją w ściereczkę.
Zostawić do wystudzenia a gdy wystygnie odwinąć ze ściereczki i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 25.08.2017 08:59
wygląda na kruchą roladę, taka najlepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak