Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z papryką w zalewie curry

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ogórki 4 kg
sól 1/2 szkl
papryka czerwona 4 szt
cebula 1/2 kg

Zalewa

woda 1 litr
cukier 2,5 szkl
ocet 1,5 szkl
ziele angielskie łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z papryką w zalewie curry

Ogórki dokładnie myjemy, kroimy w plastry i mieszamy z 1/2 szklanki soli. Odstawiamy na 2-3 godziny i osączamy z nadmiaru wody.
Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Cebule obieramy, kroimy w paski. Składniki zalewy zagotowujemy, dodajemy paprykę oraz cebulę i gotujemy 5 minut. Zalewę studzimy, dodajemy odsączone ogórki i dokładnie mieszamy.
Sałatkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak