Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRILLOWANA PIZZA Z KASZANKĄ, JABŁKIEM I CEBULĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

woda ciepła 1/2 szklanki
drożdże suche 1 łyżeczka
cukier 1 szczypta
olej 1 łyżka
mąka pszenna 1 szklanka
płatki ryżowe 1/2 szklanki
sól 1 łyżeczka

DODATKI DO PIZZY

kaszanka Konspol 30 dag
cebula 2 sztuki
ziemniaki ugotowane 5 sztuk
sos pomidorowy 3 łyżki
jabłka 2 sztuki
oliwa
Bazylia suszona Prymat
natka pietruszki
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Można użyć również sosu ziołowego zamiast pomidorowego

Przepis i sposób przygotowania na: GRILLOWANA PIZZA Z KASZANKĄ, JABŁKIEM I CEBULĄ

Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Mąkę, sól, cukier i pokruszone płatki mieszamy. Dodajemy olej. Mieszamy. Dodajemy drożdże, mieszamy i zostawiamy na ok 10 minut. Po tym czasie ugniatamy ciasto do powstania jednolitej konsystencji.
Ciasto rozwałkowujemy i układamy na kamień do pizzy. Pieczemy ok 15 minut pod zamkniętym grillem.
Na podgrillowany spód dodajemy sos a na to pokrojone w plastry ziemniaki, jabłka i pogniecioną widelcem kaszankę KONSPOL.. Przyprawiamy. Skrapiamy oliwą z oliwek.
Grillujemy jeszcze ok 10 minut. Jeżeli pizza będzie surowa to grillujemy do momenty uzyskania złocistego koloru.
Podajemy ze szczypiorkiem lub pietruszką oraz sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak