Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuskus z rzodkiewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza kus-kus 30 dag
rzodkiewka 2 pęczki
ogórek gruntowy 1 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1 pęczek
bulion warzywny 1/2 litra
masło 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kuskus z rzodkiewką

Wykonanie:
Kaszę zalać bulionem, przykryć i odstawić . Rzodkiewki umyć i pokroić razem z obranym ogórkiem. Rozgrzać olej w rondelku, wrzucić posiekany szczypiorek, czosnek i smażyć przez 2 minuty. Dodać rzodkiewkę z ogórkiem i smażyć następne 2 minuty. Następnie połączyć z kaszą kuskus, posiekaną natką pietruszki i przyprawić do smaku. Podawać jako samodzielne danie lub z gotowanymi jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak