Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabanosy pod pierzynką z grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kabanos drobiowy 100 g żarłaki Konspol
pierś z kurczaka 1 sztuka Konspol
cebula czerwona 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
bakłażan 1 sztuka
sól i pieprz 1 do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 do smaku
pomidorki koktajlowe 4 sztuki
kukurydza 1 sztuka
olej rzepakowy 1 do smaku

sos

ser topiony 1/3 szklanki blue
mleko 3,2% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kabanosy pod pierzynką z grilla

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka kroję na cienkie paski. Kabanosy owijam paskami mięsa, posypuje przyprawą do grilla, solą, pieprzem i smaruję olejem rzepakowym. Odstawiam na 30 minut.
Krok 1 - Kabanosy pod pierzynką z grilla foto
2
Cebule obieram i kroję w plastry. Papryki kroję na kawałki, kukurydzę kroję na pół.
Krok 2 - Kabanosy pod pierzynką z grilla foto
3
Kabanosy układam na rozgrzanym grillu.
Krok 3 - Kabanosy pod pierzynką z grilla foto
4
W tym czasie kroję bakłażana na plastry podłużne i solę, odstawiam na 30 minut. Po tym czasie zmywam sól z nich. Bakłażany smaruję olejem , , paprykę tez smaruję i cebulę. Wszystkie warzywa grilluję. To samo robię z kukurydzą. Do rondelka przekładam ser blue, dodaję mleko i podgrzewam. Kabanosy podaję z sosem serowym.
Krok 4 - Kabanosy pod pierzynką z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 24.08.2017 17:20
cudna, smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak