Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ziemniakami z ogniska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

6 średnich ziemniaków z ogniska
3 małe kiełbasy upieczone na ognisku
1 cebula
15 korniszonów
1 ząbek czosnku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 czubata łyżeczka majonezu
pół łyżeczki musztardy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ziemniakami z ogniska

Sałatkę najlepiej jest zrobić dzień po upieczeniu ziemniaków i kiełbas, wtedy wszystko lepiej się kroi. Ziemniaki obieramy ze skóry i kroimy w średniej wielkości kostkę. Korniszony kroimy na pół, mniejsze można zostawić całe. Do miski wrzucamy ziemniaki, korniszony, pokrojone w średniej wielkości kostkę kiełbasy, rozdrobniony ząbek czosnku i pokrojoną w mniejszą kostkę cebulę. Dolewamy do tego majonez z jogurtem, musztardę, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 25.08.2017 09:51
Oj, spróbuj kiedyś. Ziemniaki i kiełbasa w tej sałatce smakują ge nial nie :D.
anka1988 24.08.2017 17:22
sałatka z ogniska, nigdy nie jadłam i nie wiedziałam że tak można przyrządzić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak