Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewka czerwona rozkosz

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wino czerwone 1/2 litra
woda 1/2 litra
jabłko 1 szt
cytryna 1 szt
Goździki całe Prymat 3 szt
laska cynamonu 1 szt
mąka ziemniaczana 3,5 dag
cukier 8,5 dag
herbatniki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewka czerwona rozkosz

Wykonanie:
Do zimnej wody włożyć laskę cynamonu, goździki, obrane pokrojone jabłko i mąkę. Całość gotować przez 15 minut, następnie wyjąć goździki z cynamonem. Wlać wino i ponownie zagotować. Pocukrować, wycisnąć sok z cytryny. Rozlać na talerze i posypać kawałkami herbatników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak