Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z dymką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 500 g
cebula dymka ze szczypiorkiem 5 szt
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z dymką

Dymki kroimy w piórka, dodajemy do mielonego mięsa razem z jajkiem, przyprawą i 3-4 łyżkami bułki tartej. Masę dokładnie wyrabiamy i formujemy kotlety.
Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Osączamy z jego nadmiaru przy pomocy papierowych ręczników.
Podajemy z ulubionymi dodatkami. W naszym przypadku ziemniaki z masłem polane tłuszczem i mizerią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 22.08.2017 20:40
jutro zrobię na obiad, tyle że bułkę tartą zastąpię kajzerką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak