Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pljeskavica z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 400 g
łopatka bez kości 40 g (wołowa)
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
papryczka pepperoni czerwona 1 szt
ser żółty 100 g (twardy)
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pljeskavica z serem

Mięso zmieliłem na najmniejszych oczkach. Dodałem bardzo drobno posiekaną cebulę i czosnek. Papryczki pokroiłem na małe kawałki. Dodałem przyprawy. Wymieszałem składniki łyżką, a następnie ręcznie dokładnie wyrobiłem. Dodałem pokrojony w kostkę ser, wymieszałem.

Z przygotowanej mięsnej masy uformowałem płaskie kotlety. Na grillowej patelni rozgrzałem odrobinę oliwy z oliwek, smażyłem kotlety z obu stron po 6-7 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 22.08.2017 20:42
mięso wygląda na soczyste, smacznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak