Kremowa zupa kalafiorowa

Kremowa zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wywar warzywny

  • seler młody

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka (młoda)
  • por młody

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka (przypalona)
  • zielona pietruszka

    1 sztuka
  • bulion drobiowy

    1 litr
  • woda

    2 litry
  • sól

  • pieprz

Pozostałe

  • kalafior

    1 sztuka
  • kurkuma

    1 łyżeczka
  • oliwa

  • mleko kokosowe

    1 puszka
  • kiełki

    (kiełki pora)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora podziel na mniejsze części, dodaj 1 łyżeczkę kurkumy, 1 łyżeczkę oliwy i piecz w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
W międzyczasie przygotuj wywar. Do garnka włóż obrane młode warzywa zalej je wywarem drobiowym i wodą. Całość dopraw solą i pieprzem i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut.
Kiedy wywar będzie już gotowy, odcedź warzywa, ale nie wszystkie – pozostaw w garnku tylko marchewkę .
Do zupy dodaj mleko kokosowe i pieczonego kalafiora, całość zagotuj i zblenduj na gładką masę.
Tak przygotowaną zupę możesz podawać z kiełkami pora.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

28.06.2018 13:23
Smakowita ,ciekawa zupa .

jejkuchnia

29.08.2017 17:20
Cudowna zupa!

bietka

28.08.2017 15:10
bardzo smaczna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat