Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka firmy Konspol grillowana w boczku i kapuście
Gotować około 10 minut , następnie odcedzić i wystudzić.
Dwie kaszanki wyjąc z opakowania (pozostałe włożyć do lodówki) , następnie kaszankę owinąć plasterkami boczku wędzonego.
Kawałki foli aluminiowej rozwinąć , na foli rozłożyć ugotowaną ,wystudzoną kapustę a na kapuście ułożyć kaszankę owinięta boczkiem .
Całość zawinąć i ułożyć na rozgrzanym grillu.
Grillować obracając delikatnie kaszankę około 20 - 30 minut.
Podawać z pysznym grillowanym chlebkiem w ziołach.
Dodatkowo grillowany chleb;
Miękkie prawdziwe masło rozgnieśc widelcem dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,zioła prowansalskie, sól,pieprz do smaku.
Dobrze wymieszać do połączenia składników.
Następnie pierwszą kromkę chleba posmarować masłem , przyłożyć drugą kromkę chleba znowu ją posmarować i następną kromkę przyłożyć i tak do wyczerpania kromek chleba i masła.
Chleb zawinąć w folie spożywczą i ułożyć na grillu.
Grillować obracając od czasu do czasu około 40 minut.
W razie potrzeby można dłużej tak by chlebek był chrupki i przypieczony.
Smakuje rewelacyjnie.