Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana cukinia z kaszanką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaszanka Konspol 2 szt
cukinia 1 młoda sztuka
sól i pieprz do smaku
oliwa 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyzeczki
cebula 1 szt
ser żółty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana cukinia z kaszanką

Cukinię dokładnie umyć, przekroić na pół i wydrążyć miąższ. Cukinię wysmarować oliwą z oliwek, posypać solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i grillować z obu stron aż nieco zmięknie. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju do zeszklenia. Do cebuli dodać pokrojoną w plastry kaszankę i wszystko dokładnie wymieszać. W środek cukinii włożyć kaszankę z cebulą i owinąć w folię aluminiową. Na rozgrzane ruszta grilla wyłożyć cukinię i grillować do momentu aż kaszanka się rozpadnie, a cukinia będzie miękka. Po tym czasie na gorącą kaszankę wyłożyć ser starty na tarce o drobnych oczkach i grillować jeszcze 5 minut aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 22.08.2017 16:29
Świetny pomysł na faszerowaną cukinię :)
Bożena Matuszczyk 22.08.2017 09:19
Smakowita cukinia;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak