Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korniszony słodko-ostre

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 2 szkl.
woda 10 szkl.
cukier 1,5-2 szkl.
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
cebula biała
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
ogórki gruntowe 4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony słodko-ostre

Do garnka wlać wodę, zagotować, dolać ocet, dodać sól i cukier. Gotować kilka minut dodając kawałki białej cebuli.

W międzyczasie umyć i przebrać niewielkie ogórki, włożyć do słoików, dodać po kawałku ostrej papryki, po jednym liściu laurowym, po 2-3 ziarenka ziela angielksiego, po kilka ziaren pieprzu oraz po trochę ziarenek białej gorczycy. Zalać gorącą marynatą i od razu zakręcić.

Słoiki zapasteryzować w garnku z wodą lub w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 22.08.2017 09:15
Wspaniałe do chrupania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak