Racuchy na pikantno

Racuchy na pikantno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieszanka warzywna ugotowana

    2 szklanki
  • jaja

    2 sztuki
  • sól

  • mąka

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • wędzony boczek

    100 g
  • tłuszcz

    4 łyżki
  • cebula

    1 tarta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane warzywa po uprzednim dokładnym osączeniu bardzo drobno posiekać. Jaja rozstrzepać z solą i połączyć z mąką aby powstała jednolita masa. Pokrojone warzywa, sok z cytryny i cebulę dodać do ciasta i dobrze wymieszać. Dodać pokrojony na drobno boczek. Na rozgrzany tłuszcz wykładać łyżką obsmażając z dwóch stron. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać w temp.180 stopni przez 10 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

izoldaaa6

02.09.2010 21:36
takich jeszcze nie jadłam

Łucja1

31.08.2010 17:00
nowatorskie i ciekawe!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat