Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1-2 łyżki
  • mleko

    0,5 litra
  • jaja

    2 sztuki
  • mąka

    2,5 szklanki
  • jabłka

    2-3 sztuki
  • szczypta soli

  • drożdże

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże utrzeć z cukrem i dodać ciepłe mleko. Do tego wbić jajka wymieszać i następnie dodać mąkę. Pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na plasterki około 0,5 cm. Wymieszać z ciastem i smażyć na rozgrzanym oleju

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

18.05.2011 17:20
to lepsze niż naleśniki

izoldaaa6

02.09.2010 21:28
uwielbiam tylko trochę tłuste wychodzą :)

Łucja1

31.08.2010 17:01
delikatne i smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat