Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1-2 łyżki
mleko 0,5 litra
jaja 2 sztuki
mąka 2,5 szklanki
jabłka 2-3 sztuki
szczypta soli
drożdże 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Drożdże utrzeć z cukrem i dodać ciepłe mleko. Do tego wbić jajka wymieszać i następnie dodać mąkę. Pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na plasterki około 0,5 cm. Wymieszać z ciastem i smażyć na rozgrzanym oleju

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 18.05.2011 17:20
to lepsze niż naleśniki
izoldaaa6 02.09.2010 21:28
uwielbiam tylko trochę tłuste wychodzą :)
Łucja1 31.08.2010 17:01
delikatne i smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak