Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczna fasolka z pomidorami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała z puszki 2 puszki w pomidorach
pomidory 3 szt,
kiełbasa 3 kawałki,
Cebulka smażona Prymat 1 łyżka,
przyprawy 1/4 łyżeczki kurkumy,
Majeranek suszony Prymat szczypta,
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 płaska łyżeczka,
olej do smażenia
sól do smaku
woda zimna 1/2 szkl,

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczna fasolka z pomidorami

Kiełbasę pokroić w większą kostkę, następnie podsmażyć na gorącym oleju. Do podsmażonej kiełbasy dodać fasolkę wraz z sosem, przyprawy, wodę oraz obrane przesmażone na oleju i przetarte na sicie pomidory. Całość dokładnie wymieszać i pogotować około 15 minut. Na koniec dodać cebulkę uprażoną, majeranek oraz kurkumę.

Podawać gorące, zaraz po ugotowaniu.

Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.09.2017 10:05
Moje ulubione jedzenie.
anka1988 20.08.2017 11:03
ekspresowe wydanie fasolki po bretońsku :)
gosia56 19.08.2017 23:00
Pyszne jedzonko;)
Bożena Matuszczyk 19.08.2017 20:35
Miło mi Izuniu.;)
Babeczka35 19.08.2017 08:23
Smaczna propozycja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak