Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki na przekąskę Zewy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
pomidorki koktajlowe 150 g
oliwki czarne 15 szt
ser 150 g
jajko 1 szt
sezam czarny 1 łyżka
parówki cienkie 1,5 szt podwędzana

Porada

ser jakiego użyłam to ser dojrzewający z ziołami prowansalskimi

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki na przekąskę Zewy

Ciasto rozwinąć.
Na jednym z brzegów ( węższy ) ułożyć parówki.
Potem rozłożyć pokrojony w plastry ser, na ser rozrzucić pokrojone pomidorki ( u mnie czerwone i pomarańczowe ) i oliwki.
Zwinąć w roladę i kroić plastry o szerokości około 1 cm.
Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy ślimaczek posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem.
Ślimaczki piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
Podawać na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 20.08.2017 11:08
smaczne mało co nie co, takie mini pizzerinki, lubię takie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak