Kulebiak z kaszą gryczaną

Kulebiak z kaszą gryczaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

  • drożdże

    5 dag
  • mąka

    2 szklanki
  • olej

    7 łyżek
  • kasza gryczana

    2,5 szklanki
  • cebula

    1 sztuka
  • śmietana

    3 łyżki
  • jajka

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z drożdży, cukru i połowy mleka zrobić rozczyn. Dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 30 min w ciepłe miejsce. Przygotowany zaczyn łączymy z mąką i przygotowujemy ciasto drożdżowe. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Farsz: kaszę gotujemy, cebulę siekamy podsmażamy na oleju, łączymy z kaszą - studzimy. Dodajemy śmietanę, żółtka oraz ubitą pianę z białek - całość delikatnie mieszamy Doprawiamy do smaku.
Kiedy ciasto wyrośnie rozrabiamy ponownie i dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy. Pierwszy placek kładziemy na blaszce a na niego farsz, przykrywamy farsz drugim plackiem. Pieczemy

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Misiakova

25.06.2012 07:46
ciekawe danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat