Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lany chrust

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 i 1/3 szk
cukier 3 łyżki
jajko 3 szt
mleko 150 ml
cukier waniliowy 1 op
sól 1 szczypta
olej do smażenia

Porada

Do przygotowania chrustu zamiast rękawa cukierniczego można użyć butelki po ketchupie albo butelki po wodzie czy soku z dzióbkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Lany chrust

Żółtka oddzielić od białek. Białka wraz z solą ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować wraz z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawać na przemian mąkę i mleko. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego i wylewać na rozgrzany olej tworząc wzorki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 18.08.2017 08:31
ciekawy ma wygląd :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak