Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapusty i cukinii z kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 głowki
cukinia 1 szt
marchewka 3 szt
cebula 2 szt
kiełbasa 30 dag
natka pietruszki 4 łyżeczki (posiekana)
bulion warzywny 1-1,5 l
sól
pieprz
Kminek mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty i cukinii z kiełbasą

Kapustę poszatkować, cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, marchewkę obrać i również zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa przełożyć do garnka, zalać bulion i gotować do miękkości.
Cebulę obrać i posiekać, kiełbasę pokroić na półplasterki. Na patelni, na oleju zeszklić najpierw cebulę, następnie dodać kiełbasę i razem smażyć. Całość przełożyć do gotujących się warzyw. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem.
Przed podaniem posypać posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 20.08.2017 09:53
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak