Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzonym pstrągiem, grejpfrutem i kaparami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg wędzony 200 g (na gorąco)
grejpfrut czerwony 1/2 sztuki
kapary 2 łyżki
rzodkiewka 4 duże sztuki
miks sałat 120 g
oliwa 3 łyżki
pomidorki koktajlowe 200 g

Porada

Pyszna, lekka i kolorowa sałatka idealna na kolację we dwoje. Połączenie smaków zaskakuje, ale jest na prawdę wspaniałe. Sałatka świetnie smakuje z chrupiącą bagietką.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonym pstrągiem, grejpfrutem i kaparami

1. Kapary odsączamy z zalewy, pomidorki przekrawamy na połowy, rzodkiewkę kroimy w drobną kosteczkę, pstrąga kroimy w kostkę lub duże paski, grejpfruta obieramy ze skóry i błonek, kroimy w kostkę.

2. Na dwóch talerzach rozkładamy miks sałat. Układamy pstrąga, następnie pomidorki. Układamy grejpfruta, posypujemy rzodkiewką oraz odsączonymi kaparami. Bezpośrednio przed podaniem sałatkę skrapiamy oliwą z oliwek. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak