Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa potrawka z ryżem Zewy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

na potrawkę

ćwiartki z kurczaka 3 szt duże
cebula 1 szt
papryka czerwona 2 szt pieczonej
koper świeży 1/2 pęczka
mleko kokosowe 1 puszka
olej 2 łyżki
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

dodatkowo

ryż basmati 600 g
sól do smaku
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa potrawka z ryżem Zewy

Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy.
( Ja ugotowałam tak jak makaron w dużej ilości wody i odcedziłam, przełożyłam do garnka ).
Zostawić pod przykryciem żeby nie wystygł.

Ćwiartki z kurczaka wytrybować i pokroić.
Podsmażyć w głębokiej patelni na oleju.
Dodać pokrojoną cebulę i dalej smażyć aż mięso i cebula będą miękkie.
Potem dodać pokrojoną paprykę oraz marchewkę z groszkiem, przyprawy a na koniec wlać mleko kokosowe i zagotować.
Dodać posiekany koperek i wymieszać.
Potrawkę podać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak