Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukinii i innych dodatków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 szt,
cebula 1 szt,
boczek wędzony 200 g, ugotowany,
kiełbasa 600 g,
pomidory 3 szt,
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt,
Ziele angielskie całe Prymat 3 -4 ziarenka,
koncentrat pomidorowy 3 łyżki,
sól i pieprz do smaku,
olej
sos słodko-kwaśny 1 słoik,

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukinii i innych dodatków

Cukinie płuczemy,obieramy i kroimy w kostkę.

Cebulę obieramy i kroimy w większą kostkę lub w piórka, następnie wkładamy na patelnie i smażymy do zeszklenia.

Dodajemy wcześniej ugotowany pokrojony w kostkę boczek wędzony, oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę, jeszcze chwile podsmażamy.

Przekładamy wszystko do wiekszego garnka.

Dodajemy cukinię, obrane pokrojone pomidory.

Podlewamy wodą dodając 3 łyżki koncentratu pomidorowego oraz przyprawy i dusimy do miękkości warzyw.

Na sam koniec dodajemy sos słodko kwaśny.

Mieszamy, doprawiamy w razie potrzeby pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.08.2017 02:44
Dobry bigos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak