Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z selerem naciowym (do słoików)

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ogórki gruntowe 4 kg
cebula biała 1/2 kg
seler naciowy 1 pęczek

Składniki na zalewę

cukier 3 szklanki
ocet 3 szklanki
woda 7 szklanek
sól 2 łyżki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
Ziele angielskie całe Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z selerem naciowym (do słoików)

Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić w krążki i lekko posolić. Do każdego słoika włożyć po gałązce selera naciowego. Ogórki opłukać, obciąć końcówki, pokroić wzdłuż i ułożyć na selerze w słoiczkach razem z cebulą. Z podanych składników zagotować zalewę, zalać przygotowane ogórki, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak