Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa ok 60 dag
cebula 3 szt
maślanka ok 1/2 litra
jajko 3 szt
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w panierce

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Oprószyć dość mocno solą i pieprzem, lekko rozbić tłuczkiem. Cebulę pokroić w krążki. Układać mięso w naczyniu i przekładać je cebulą. Zalać maślanką i odstawić na 2-3 godz.
Roztrzepać jajko. Mięso oczyścić z cebuli i panierować w jajku i bułce smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Osączyć na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 14.08.2017 16:29
Aniu dziękuję:) ja też czasami robię w mleku a właściwie najczęściej ale tym razem akurat miałam tylko maślankę.. też wyszły smaczne..
anka1988 14.08.2017 15:14
Polecam robiłam podobne, z tą różnicą, że ja moczyłam mięso w mleku, mięsko wychodzi smaczne, kruche!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak