Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ryżowa z kalafiorem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda zimna 1,5 - 2 litra,
udko z kurczaka 1 szt,
indycza szyjka 1 szt,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
marchew 1 szt,
kalafior 1/2 szt. różyczki
Liść lubczyku suszony Prymat do smaku,
natka pietruszki kilka gałązek,
ryż 1 szkl,
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka,
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt,
sól i pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowa z kalafiorem

Mięso rosołowe dokładnie oczyszczamy i płuczemy.

Następnie wkładamy do garnka i zalewamy wodą (ok.1,5 - 2 litrów).

Doprowadzamy do zagotowania,ściągamy szumowiny wytworzone podczas gotowania. Dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę oraz przyprawy.

Po ok. 30 minutach gotowania dokładamy przepłukany zimną wodą ryż a także oczyszczone,opłukane różyczki kalafiora.

Gotujemy na niewielkim ogniu, aż wszystko zmięknie.

W razie konieczności gdyby zupa wyszła za gęsta ( co mi sie już zdarzyło) podlewamy przegotowaną wodą.

Pod koniec gotowania doprawiamy jeszcze do smaku i dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 13.08.2017 21:39
Super taka zupka ;)
anka1988 11.08.2017 12:05
pyszna, letnia zupa!
gusia1000 11.08.2017 11:09
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak