Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SPAGHETTI Z MINI PULPECIKAMI W SOSIE POMIDOROWO-ŚMIETANOWYM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

makaron spaghetti 200 g
mięso mielone 15-20 dag
pomidory krojone z puszki 3/4 opakowania
śmietana 3 czubate łyżki
papryka czerwona 1/2 średniej

Przyprawy i dodatki

koperek garść posiekanego
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
cukier łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej do smażenia łyżka

Przyprawy do pulpecików

sól
Przyprawa curry orientalna Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Natka pietruszki suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: SPAGHETTI Z MINI PULPECIKAMI W SOSIE POMIDOROWO-ŚMIETANOWYM

Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu.
Mięso łączę z przyprawami, formuję mini pulpeciki, podsmażam na rozgrzanym oleju.
Kiedy mięso się przyrumieni dodaję pokrojoną w kostkę paprykę, smażę 2-3 minuty.
Następnie dodaję pomidory z puszki i przyprawy, duszę razem na małym ogniu około 5-7 minut.
Do sosu dodaję śmietanę i posiekany koperek, mieszam, aż składniki dobrze się połączą.
Na koniec wrzucam wcześniej ugotowany makaron. W razie potrzeby danie doprawiam do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 14.08.2017 08:03
Dziękuję, wyszło pyszne. ;)
cukiereczek 11.08.2017 09:20
Ale bym zjadła, tak apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak