Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
por 1/3 szt
kasza jęczmienna 4-5 łyżek
ziemniaki 2 szt
koperek świeży 1 pęczek
woda zimna 1,5 litra
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Udko opłukać pod zimna bieżącą wodą, zalać wodą, dodać obrane i potarte na tarce o grubych oczkach marchew, pietruszkę , seler i ziemniaki oraz pora pokrojonego w półplasterki, gotować do miękkości. Zbierać łyżką z wierzchu powstającą szumowinę z mięsa i warzyw. Po tym czasie wyjąć mięso, wsypać kaszę, gotować do czasu aż kasza będzie miękka. Doprawić do smaku a na koniec dodać drobno poszatkowany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak