Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skrzydełka pieczone z ziołami i czosnkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 6 sztuk
śmietana kremowa 30% 1/4 szklanki
czosnek ząbki 6
sól
rozmaryn
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: skrzydełka pieczone z ziołami i czosnkiem

1. skrzydełka przyprawiamy, obsmażamy na patelni,
2. następnie pieczemy skrzydełka w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 20 min razem z całymi obranymi ząbkami czosnku,
3. po wyjęciu skrzydełka przekładamy na talerz, do pozostałego po pieczeniu tłuszczu dodajemy śmietanę, chwilę podgrzewamy mieszając, przyprawiamy do smaku,
4. sosem polewamy skrzydełka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 13.02.2017 14:42
ciekawie wyglądają
Margo1 02.09.2013 15:22
fantastyczny przepis
gosia561 30.05.2012 09:49
rewelka
gosia561 30.05.2012 09:49
rewelka
PaniMISIOWA 08.01.2011 21:40
mniam!
madi356 19.12.2010 08:15
ja uwielbiam, ale mąż nie lubi czosnku...
eli_555 18.11.2010 21:11
pychotka
banditka 03.09.2010 11:04
dla amatorow kurczaka pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak