Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolkowe leczo

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 2-3 duże garści
cebula 1 szt
pomidor 2 szt duże
cukinia 1 szt średnia
Papryka ostra mielona Prymat
sól i pieprz
koncentrat pomidorowy
Liść laurowy suszony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolkowe leczo

Fasolkę oczyszczamy, myjemy, kroimy na połowy i wrzucamy na osolony wrzątek.
Gdy zmięknie wyjmujemy z wody. Pomidory myjemy i obieramy ze skórki.
Kroimy w drobna kostkę. W rondlu albo garnku rozgrzewamy trochę oleju, wrzucamy pokrojoną cebulę i lekko podsmażamy, dodajemy pomidory i dalej smażymy aż zaczną się rozpadać.
Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinię oraz fasolkę. Podlewamy odrobiną wody(może być z gotowania fasoli).
Dodajemy też pokrojoną w kostkę wędlinę i przyprawy.
Na koniec doprawiamy koncentratem sola i pieprzem. Dusimy aż cukinia zacznie się troszkę rozpadać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 20.08.2017 13:31
Dziękuję.. to prawda ze mamy jej sporo i jakoś trzeba wykorzystać:)
anka1988 08.08.2017 16:57
super pomysł na wykorzystanie nadmiaru fasolki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak