Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIEMNIAKI Z PIECZARKAMI I PARÓWKĄ

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

ziemniaki ugotowane 10 niedużych
pieczarki 50 dag
parówki 2 szt.

Przyprawy i dodatki

ser żółty starty większa garść
śmietana 3 łyżki, czubate
koperek 2 duże garście, posiekany
masło łyżka
rozmaryn
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
curry odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: ZIEMNIAKI Z PIECZARKAMI I PARÓWKĄ

Ziemniaki i pieczarki kroję w półplasterki, parówki w plastry.
Na maśle podsmażam pieczarki i parówki z dodatkiem soli i pieprzu.
Kiedy wyparuje woda z pieczarek dodaję ziemniaki i przyprawy, smażę, aż lekko się przyrumienią (często mieszam).
Na koniec dodaję ser, śmietanę i garść koperku, chwilę smażę na małym ogniu (aż ser się rozpuści, a składniki połączą). W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Danie posypuję na talerzu pozostałym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 03.08.2017 21:04
Jedno z moich ulubionych. :D
anka1988 03.08.2017 19:23
super smaczne i szybkie danie , mój 3 latek będzie zachwycony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak