Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady ze schabu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 600 g,
boczek wędzony 150 g,
ogórki kiszone 2 szt,
kiełbasa 3 kawałki ,śląskiej
cebula 1 -2 szt,
sól i pieprz do smaku
przyprawy do smaku do mięsa,
musztarda
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady ze schabu

Schab osuszyć, umyć a następnie pokroić na centymetrowe plastry. Rozbić cienko tłuczkiem. Każdy plaster wysmarować musztardą.

Boczek wędzony, kiełbasę, ogórki kiszone pokroić w kostkę, włożyć do miski dodać obraną, pokrojoną cebule przyprawić pieprzem i solą oraz przyprawą do mies, dodać 2 łyżki musztardy i wymieszać do połączenia składników. Taki farsz ułożyć na plastrach schabowych.

Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką lub owinąć nitką kuchenną.

Rolady włożyć na rozgrzaną patelnie z rozgrzanym tłuszczem i smażyć pod przykryciem do miekkości, obracając i podlewając bulionem lub gorącą wodą.

Po upieczeniu nitkę kuchenną lub wykałaczkę usunąć.

Podawać do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 03.08.2017 08:07
Dziękuje ;)
Jagódka17
Jagódka17 02.08.2017 21:23
przepysznie :)
gusia1000 02.08.2017 18:36
Zawsze są dobre.
anka1988 02.08.2017 14:09
często robię bo rodzina bardzo lubi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak