Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa pomidorowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 pomidory
2 ogórki gruntowe
1 czerwona cebula
1 świeża chili (lub więcej)
1 ząbek czosnku
pół pęczka natki pietruszki
sok z połowy cytryny
2 łyżki oliwy extra virgin
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa pomidorowa

Pomidory, ogórki, chili i cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich rozdrobniony czosnek, poszatkowaną natkę, sok z cytryny, oliwę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 04.08.2017 09:50
Świetny dodatek do dań z grilla, rybek i mięska :)
anka1988 03.08.2017 19:30
pyszne warzywa, samo zdrowie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak