Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASTA KANAPKOWA Z FASOLI BIAŁEJ, GROSZKU I MARCHEWKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 300G
groszek konserwowy 150 G
marchew 2 sztuki ugotowane
oliwa 100 ml
ząbek czosnku
cebula 1 sztuka zeszklona na oliwie
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
chili
szczypiorek mały peczek

Przepis i sposób przygotowania na: PASTA KANAPKOWA Z FASOLI BIAŁEJ, GROSZKU I MARCHEWKI

1. Fasolę umieścic w garnku i zalać wodą tak, aby fasola znajdowała się pod jej powierzchnią, pozostawić do namoczenia – najlepiej na całą noc.
Następnego dnia wylać wodę, w której moczyła się fasola. Przepłukać i zalac nową wodą. Gotowac fasolę do miękkości w osolonej wodzie.
Marchew obrac i obgotowac w wodzie.
Szczypiorek posiekac.

2 Ugotowaną fasolę odcedzic i postawić do przestudzenia. Następnie umieść w pojemniku blendera. Dodać obrany ząbek czosnku, marchew, zeszklona cebulę i odsączony groszek z puszki .Zmiksowac.
Nastepnie do masy dodać posiekany szczypiorek oliwę z oliwek i przyprawy, dokładnie wymieszac lub chwile zzmiksowac.Smacznego. podawac z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak