Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 10 dag
masło 2 łyżki
kapusta kwaszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Kapustę opłukać, zalać zimną wodą i gotować do miękkości z pieprzem, zielem i liściem. Do kapusty pod koniec gotowania dodać do smaku sól i świeżo zmielony pieprz. Grzyby suszone należy kilka godzin wcześniej namoczyć, odcedzić i podsmażyć na maśle na rozgrzanej patelni, gdy zmiękną dosolić je i dodać do kapusty. Wszystko dokładnie wymieszać i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 30.10.2013 08:15
lubię taką kapustę
IKrakowianka 10.04.2013 20:40
bardzo lubię
adam1f 09.05.2012 23:36
dobre
Katarzyna/kate1980 18.03.2012 22:15
pycha
rakow2
rakow2 05.05.2011 19:06
super danie
pioge7 07.03.2011 18:26
muszę wypróbować
gosia47-47 26.02.2011 21:10
pycha
buksiak12 03.09.2010 13:20
ciekawy przepis
buksiak12 03.09.2010 13:20
ciekawy przepis
Dorota71 03.09.2010 12:31
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
Dorota71 03.09.2010 12:31
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
Emilia22 03.09.2010 11:17
bardzo interesujący przepis
Emilia22 03.09.2010 11:17
bardzo interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak