Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz smażony w panierce po mojemu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

sandacz 4 dzwonki,
sól i pieprz do smaku,
jajko 2 - 3 szt,
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka płaska,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania,
mąka 2 łyżki do panierki,
olej do smażenia

dodatkowo;

cytryna
masło kilka plastrów,

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz smażony w panierce po mojemu

Oczyszczonego sandacza pokroić na kawałki.

Następnie kawałki sandacza umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić sokiem z cytryny.

Oprószyć solą i pieprzem.

Jajka rozbełtać na talerzu, dodając przyprawy do ryb, wymieszać.

Rybę obtoczyć rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej wymieszanej z mąką.

Rybę smażyć na patelni, na rozgrzanym oleju.

Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.

Po usmażeniu gorącą rybę przełożyć plastrami masła,

Usmażoną rybkę podawać po usmażeniu w towarzystwie cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 03.08.2017 08:08
Dziękuję;)
gusia1000 01.08.2017 01:06
Dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak