Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki z tortilli z pastą z makreli

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki pasty

makrela wędzona 1/2 szt
pietruszka 1/2 szt
seler 1/2 szt
marchewka 1 szt
por 1 kawałek
cebula szalotka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 1-2 łyżki
serek kanapkowy biały 1 łyżka
korniszony 1 szt

dodatkowo

placki do tortilli 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki z tortilli z pastą z makreli


Obieramy seler, pietruszkę i marchewkę gotujemy w lekko osolonej wodzie studzimy.

Jak warzywa ostygną ścieramy je na tarce na średnich oczkach.

Makrelę obieramy z ości rozdrabniamy widelcem. Do makreli dodajemy starte warzywa, pokrojoną cebulę. Pora zielona część kroimy bardzo drobno i korniszona też pokroić bardzo drobno dodajemy do makreli.


Do składników dodajemy przyprawy sól, pieprz majonez i serek mieszamy ręcznie.

Jeżeli pasta jest trochę za twarda to dodajemy jeszcze trochę majonezu albo serka jeżeli trzeba to jeszcze doprawiamy.

Tak przygotowaną pastę odstawiamy do lodówki na chwilę aby smaki się przegryzły.
Przygotowanie kanapek.

Placki tortilli smarujemy pastą zwijamy w ruloniki zawijamy w folię aluminiową każdą osobno.

Wkładamy na około 30 minut do lodówki.

Przed podaniem rozwijamy z foli i kroimy ukośne kanapki i podajemy.


POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 07.09.2017 10:51
palce lizać :-) .
Bernadeta1 25.08.2017 16:50
smaczne przekąski
gusia1000 01.08.2017 01:07
Dobre są te kanapki.
SzczyptaChili 30.07.2017 22:54
Uwielbiam te zawijaski :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak