Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżynowa zupka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 0,5 kg
woda 1 l
cukier waniliowy 1/2 opakowanie
śmietana 12% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżynowa zupka

Jeżyny oczyszczamy, miksujemy. Dodajemy do wody, gotujemy. Pod koniec dodajemy cukier waniliowy, a kiedy delikatnie przestygnie dodajemy śmietanę. W razie potrzeby dodajemy jeszcze cukier.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 28.12.2011 20:49
oj nie chciałabym spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak