Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz zapiekany z kartoflami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 700 g
sól, pieprz
jajko 3 szt
masło 3 łyzki
śmietana 100 ml
cebula 1 szt
mąka 1 łyzka
kapary 30 g
parmezan 70 g
purée ziemniaczane 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz zapiekany z kartoflami

Cebule obrac posiekac przesmazyc z 2 łyzkami masła dodac rybe ,kapary smietane z maka,dusic 15 minut.Puree wymieszac z jajkami i parmezanem.W natłuszczonym naczyniu do zapiekania ułożyc rybe i puree.Zapiekac 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak